Podpora priseljencem pri učenju jezika na delovnem mestu - Jug Došler, Anita (Dve domovini, 2023)
Članek govori o podpori priseljencem in njihovih potrebah pri učenju jezika za potrebe dela z vidika delovne organizacije. Ta podpora ni pomembna samo za uspešno opravljanje delovnih nalog, temveč tudi za uspešno socialno vključenost priseljencev v delovno in družbeno okolje. V raziskavi je bil uporabljen kombiniran kvantitativno-kvalitativni raziskovalni pristop. Avtorje je zanimalo, na kakšen način organizirati jezikovno izobraževanje na delovnem mestu za tujce ter s kakšnimi izzivi se pri tem soočajo slovenske organizacije, ki zaposlujejo tujce. Na podlagi opravljene raziskave so razvili priporočila za prakso za organizacije, ki zaposlujejo tujce.
Keywords: delovne organizacije; immigrants; integracija; integration; izobraževanje na delovnem mestu; language learning; priseljenci; Slovenia; Slovenian language; Slovenija; slovenščina; učenje jezika; workplace education