Prednosti in slabosti Slovenije kot lokacije za tuje neposredne investicije - Redek, Tjaša (Economic and business review, 2011)
Če izhajamo iz standardne klasifikacije konkurenčnih prednosti držav kot lokacije za tuje neposredne investicije (TNI), članek analizira prednosti in slabosti Slovenije kot lokacije za TNI. Na osnovi anketiranja podjetij s tujim kapitalom v Sloveniji najprej analiziramo motive in ovire tujih investitorjev v Sloveniji, potem pa z analizo kompleksnih mednarodnih ocen konkurenčnosti primerjamo Slovenijo kot lokacijo za TNI z izbranimi državami.
Keywords: competitivity; foreign direct investments; international business; investments; konkurenčnost; mednarodno poslovanje; neposredne tuje investicije; Slovenia; Slovenija; tuje investicije