Karte ranljivosti voda v Sloveniji - Novak, Dušan (Geografski vestnik, 1996)
V prispevku so prikazana prizadevanja za izdelavo hidrogeološke karte Slovenije. Temelj tega dela so bile geološke in hidrogeološke študije, ki so dale osnovno podobo o hidrogeoloških lastnostih ozemlja. Izdelana je bila tudi metodologija za zaščito podzemne vode v Sloveniji.
Keywords: hidrogeografija; hidrogeologija; hidrogeološke karte; kartografija; podtalnica; Slovenia; Slovenija