Nevroendoskopska odstranitev intraventrikelnega hematoma - Koršič, Marjan (Endoskopska revija, 2007)
Sedaj je možno zdraviti intraventrikelno krvavitev z najnovejšo nevroendoskopsko kirurško tehniko. Prikazujemo primer bolnice s hematocefalusom, ki je nastal kot posledica razpoke anevrizme na arteriji cerebelli posterior inferior. Hematom iz supratentorialnih ventriklov je bil uspešno odstranjen z endoskopom. Nevroendoskopija bi torej lahko bila uspešna metoda za odstranjevanje intraventrikelnega hematoma.
Keywords: neurology; nevrologija; krvavitev; hematom; endoskopska kirurgija; drenaža