Verjetnostni model računanja - Žerovnik, Janez (Informatica (Ljubljana), 1989)
V preglednem članku predstavimo verjetnostni model računanja in podamo definicijo nekaterih razredov časovne zahtevnosti verjetnostnih algoritmov. V začetnih razdelkih vpeljemo klasični (deterministični) model računanja in ponovimo znane definicije iz teorije časovne zahtevnosti algoritmov.
Keywords: computer science; računalništvo; verjetnostni model računanja; hevristični algoritmi; časovna zahtevnost algoritmov