Geotourism as a factor of development of Mid-Bosnien Schist Mountains area - Kršić, Ajdin (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2015)
Srednjebosansko skrilavo hribovje je geološko in geomorfološko zelo raznoliko. V raziskavi smo analizirali možnosti razvoja geoturizma na primeru občine Fojnica. Izvedli smo vrednotenje naravnih in antropogenih značilnosti izbranih starih rudnikov na območju Fojnice, ki ima dolgo rudarsko tradicijo. Rezultati kažejo, da ima rudnik Bakovići največji geoturistični potencial. Nadaljnje preučevanje bo usmerjeno v pripravo celovitega geoturističnega produkta za občino Fojnica in za celotno Srednjebosansko skrilavo hribovje.
Keywords: Bosna in Hercegovina; Bosnia and Herzegovina; Fojnica; rudniki; tourism; turistična geografija; turistična ponudba; turizem