Njena zgodba - Hassl, Eva (Monitor ISH, 2005)
Priloga Dela in Slovenskih novic Ona je v sodelovanju z Založbo Vale-Novak v letu 2002 prvič razpisala natečaj za najboljšo žensko zgodbo Njena zgodba z naslovom Rojstvo, s katerim so bralke povabili naj se preizkusijo kot avtorice zgodb, ki se lahko uvrstijo v izbor za nagrade. Na natečaj je prispelo več kot 600 zgodb. Leta 2003 se je preimenoval v Onino zgodbo, novi naslov pa se je glasil Takšna sem, pa kaj potem. Leto 2004 je prineslo še bolj enigmatičen naslov Pozor, hude petke! Ob analizi zgodb, ki jih je strokovna žirija izbrala med deset finalnih na posameznem razpisu, ter zmagovalnih treh, ki so jih izbrale bralke One sem poskušala odgovoriti na nekatera vprašanja, ki so se mi zastavljala ob branju.
Keywords: ženske revije; ideologija; potrošništvo; identiteta