Zakaj v Sloveniji še ni dovolj inoviranja - gospodarsko in kulturno razvojni razlogi - Mulej, Matjaž (Naše gospodarstvo, 2006)
Slovenija je po oceni Evropske unije (EU) dovolj inovativna, da je postala članica EU. Podlaga ocene je najbrž le institucionalna ureditev, ne dejanska kultura in praksa, brez katerih institucije ne delujejo dovolj dobro. Pogled v razvoj gospodarstva in kulture kaže, da se je treba poglobiti v dane korenine kulture in jo inovirati. Predlagamo nekaj ukrepov, ki bi morda zbližali institucionalno ureditev in dano kulturo ter inovirali oboje, ne le tehnologije.
Keywords: management; Slovenia; Slovenija; podjetja; razvojna strategija; inovacije; inoviranje