Stroji kot jaz - McEwan, Ian (knjige, 2022)
Nedorasli Charlie, ki se komaj preživlja s špekuliranjem na borzi, z materino zapuščino kupi enega prvih »sintetičnih ljudi« za komercialno rabo, Adama, in mu skupaj s svežo ljubeznijo, vase zaprto sosedo Mirando, izbere osebnost. Kmalu se izkaže, da je androida nemogoče »posedovati« in zgodi se ljubezenski trikotnik, Charlie izve Mirandino mračno skrivnost ...
Keywords: Androidi; Umetna inteligenca; V leposlovju