Programiranje za inženirje - Klinc, Robert (knjige, 2024)
Univerzitetni učbenik je kakovostno pripravljena zbirka nalog za učenje programiranja v Pythonu, namenjena tako začetnikom kot tistim, ki želijo svoje znanje osvežiti ali nadgraditi. Učbenik se osredotoča na praktično učenje skozi reševanje nalog, ki bralce spodbudi, da se najprej sami lotijo reševanja nalog, nato pa si ogledajo predlagane rešitve, ki so opremljene z obširno razlago in podrobnimi opisi posameznih vrstic kode. Dodana vrednost učbenika je v predstavitvi več možnih rešitev za isti problem, kar bralcu omogoča, da se spozna z različnimi pristopi k programiranju. Učbenik je bil napisan s poudarkom na potrebah študentov pri predmetu Računalništvo in informatika na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, vendar je uporaben tudi za inženirje drugih smeri.
Keywords: programski jezik Python; Python (programski jezik); rešeni primeri; Učbeniki za visoke šole