Stratigraphic succesion of the Upper Cretaceous fish assemblages of Kras (Slovenia) - Cavin, Lionel (Geologija, 2000)
Članek obravnava nove najdbe zgornjekrednih fosilnih rib iz petih nivojev Komenskega in Tomajskega apnenca Krasa. Podana je ocena sestave ribjih združb in njihova stratigrafska lega v plasteh, ki so se sedimentirale med cenomanijem in spodnjim campanijem. Približno 74% raziskanih primerkov je iz santonijsko - campanijskega Tomajskega apnenca med Kazljami, Dobravljami in Tomajem, zato v primerjavi s starimi zbirkami, ki večinoma izvirajo iz cenomanijskih plasti okolice Komna, predstavljajo novo združbo rib.
Keywords: apnenec; fosili; karst; Kras; kreda; Lake Kreda; ribe; Slovenia; Slovenija; stratigrafija; stratigraphy