Osebna dozimetrija pri pretočnem rentgenskem aparatu - Omahen, Gregor (Delo in varnost, 2017)
V Sloveniji je v uporabi skoraj 100 pretočnih rentgenov (pretočni RTG), s katerimi operaterji ugotavljajo prisotnost nevarnih predmetov v prtljagi, torbah torbicah, vrečah itd. Največ pretočnih rentgenov je na letališču Jožeta Pučnika in v policiji. S pretočnimi RTG aparati dela več kot 150 delavcev. kakšne doze prejmejo med delom s pretočnimi RTG, spremljamo s sistemom osebne dozimetrije.
Keywords: delovno okolje; ionizirajoče sevanje; pretočni rentgenski aparati; statistični podatki; varnost pri delu; viri sevanja