The sacred and the profane in the organ music of the Czech lands in the 19th and 20th centuries - Michálková Slimáčková, Jana (Muzikološki zbornik, 2014)
Članek se posveča orgelski glasbi na Češkem in Moravskem v 19. in 20. stoletju. Prinaša pogled na vlogo orgelske glasbe v cerkveni glasbi in na razvoj obrti izdelovanja orgel. Avtorica podrobneje opazuje tudi nekaj kategorij orgelskih del, skupaj s skladbami različnih ustvarjalcev, ki jih ilustrirajo.
Keywords: 19.-20.st.; češke dežele; glasbena ikonografija; orgelska glasba; Romanticism; romantika; simbolika