Delovnopravni položaj invalidov - Belopavlovič, Nataša (Delavci in delodajalci, 2011)
Avtorica v prispevku obravnava delovnopravni položaj invalidov, s poudarkom na pravicah, ki jih invalidom zagotavljajo Zakon o delovnih razmerjih in predpisi s področja pokojninskega in invalidskega zavarovanja. V uvodu je predstavljenih nekaj pomembnejših mednarodnih dokumentov, namenjenih varstvu in izboljšanju položaja invalidnih oseb, zlasti na področju usposabljanja in zaposlovanja. V sklepnih ugotovitvah pa so nakazane najpogostejše težave in vprašanja, ki se pojavljajo predvsem v zvezi z delovnimi invalidi in zagotavljanjem njihovih pravic v praksi.
Keywords: delovno pravo; invalidi; kategorija invalidnosti; poklicna invalidnost; položaj invalidov; pravni položaj