The Trichoptera (Insecta) of the Csörgő Brook in the Mátra Mountains (North Hungary) - Kiss, Ottó (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2004)
Ličinke in odrasle primerke mladoletnic smo od zgodnjega maja do poznega septembra l. 2000 zbirali mesečno na petih vzorčevalnih mestih vzdolž potokov Narád in Csörgő. Opis vzorčevalnih mest vključuje temperaturo, pH, prevodnost in vsebnost kisika v vodi. Skupno smo našli 24 vrst mladoletnic, za posamezna mesta navajamo tudi število primerkov/m2.
Keywords: Hungary; insekti; Madžarska; mladoletnice (zoologija); Trichoptera