Varstvo arhivskega in dokumentarnega gradiva, etika in pravo - Melik, Jelka (Moderna arhivistika, 2022)
Namen prispevka je opredeliti pojme etika, etični kodeks ter pravo in pravna ureditev, predstaviti povezavo med njimi na področju varstva dokumentarnega in arhivskega gradiva ter poudariti pomen njihovega oblikovanja v Republiki Sloveniji.
Keywords: activity of protection of documentry and archival material; archivist; arhivist; code of ethics; dokumentolog (records manager); ethics; etični kodeks; etika; law; legal regulation; pravni predpis; pravo; protection of documentary and archival material; record manager; varstvo dokumentarnega in arhivskega gradiva; zakon