Prispevek k poznavanju flore Cerkniškega polja z okolico (Notranjska, Slovenija) - Frajman, Božo (Hladnikia (Ljubljana), 2012)
V prispevku so predstavljeni rezultati dela botanične skupine na raziskovalnem taboru študentov biologije RTSB Cerknica 2006, ki je potekal julija 2006 v Cerknici na Notranjskem. Skupina je po metodi srednjeevropskega kartiranja flore popisovala višje rastline v 7 kvadrantih (0152/3, 0152/4, 0153/3, 0252/3, 0253/3, 0352/1 in 0353/1). Popisali smo 260 do 487 taksonov na kvadrant, skupaj skoraj 800 taksonov, od katerih je 65 vključenih na slovenski rdeči seznam. Obravnavane so naslednje zanimivejše najdbe: Acorus calamus, Alopecurus aequalis, Cladium mariscus, Cyperus flavescens, Eleocharis austriaca, Eleocharis quinqueflora, Inula helenium, Lamium amplexicaule, Luzula exspectata, Philadelphus coronarius, Valeriana nemorensisin Valeriana pratensis.
Keywords: Cerkniško jezero; Classification; Ecosystem; Ekosistem; flora; Fresh Water; Lake Cerknica; Plants; Rastline; Sladka voda