Orient and Occident encounters in Dimitrije Buzarovski's oratorio "Radomir's psalms" - Jordanoska, Trena (Muzikološki zbornik, 2014)
Oratorij Radomirjevi psalmi op. 47 (1999) Dimitrija Buzarovskega povezuje pravoslavno liturgično petje in zahodnoevropsko tradicijo. Vzhodne modalne monodične speve, liturgične in ljudske, vključuje v zahodne večglasne duhovne in posvetne glasbene oblike. Delo je tudi primer vpliva kulturnega okolja na izoblikovanje glasbenih misli.
Keywords: Buzarovski, Dimitrije, 1952-; makedonski skladatelji; oratoriji; pravoslavno cerkveno petje; Radomirjevi psalmi