Development of microstructure during the hot plastic deformation of high clean steels for power plants - Kuskulic, Tomas (Materiali in tehnologije, 2008)
Raziskan je bil vpliv deformacije in deformacijske temperature na velikost avstenitnih zrn, rekristalizacijo in mehanske lastnosti zelo čistega jekla STN 41637 (STN standard). To jeklo se uporablja za kovane rotorje parnih turbin pri proizvodnji električne energije.
Keywords: jeklo; kovanje; rekristalizacija; mehanske lastnosti