Modeliranje vodostaja morja z metodo nevronskih mrež na primeru neurnega vala v Tržaškem zalivu decembra 2008 - Ličer, Matjaž (Acta hydrotechnica, 2006)
Na mnogih območjih so tablice plimovanja priročno orodje za napovedovanje morskega vodostaja. Sektor za hidrološke prognoze Agencije RS za okolje za napovedovanje morskega vodostaja v Tržaškem zalivu pogosto uporablja tablice ...
Keywords: Adriatic Sea; harmonic analysis; harmonična analiza; Jadransko morje; napovedovanje višine morja; neural networks; neurni val; nevronske mreže; numerical modelling; numerično modeliranje; plimovanje; sea-level forecasting; storm surge; tides