Tradicionalnost prireditev Kravji bal, Vasovanje in Kmečka ohcet v Bohinju s perspektive njihovih organizatorjev - Habinc, Mateja (Traditiones (Ljubljana), 2013)
Članek analizira predstave o tradicionalnosti sodobnih turističnih prireditev Kravji bal, Vasovanje in Kmečka ohcet. Primerja predvsem vsebine prireditev v času njihovega nastanka, v petdesetih in deloma tudi šestdesetih letih prejšnjega stoletja ter v sodobnosti, pri čemer se med drugim posveča razumevanju "etnografske ustreznosti".
Keywords: ethnology; Kulturna dediščina; folk culture; Naravna dediščina; Narodni parki; cultural heritage; natural heritage; Prireditve; Triglavski narodni park; Etnologija; Ljudska kultura; Slovenska ljudska kultura; festivals; Triglav National Park; ljudske prireditve; Bohinj