Legal framework relating to alternative dispute resolution in Belgian public law - Goes, Pieter (Mednarodna revija za javno upravo, 2014)
V belgijskem upravnem pravu se uporaba alternativnega reševanja sporov povečuje in se hkrati uveljavlja tudi bolj dvostranski odnos med upravo in državljani, za katerega sta značilna vzajemnost in dialog. Specifična narava javnega prava pa povzroča specifične pravne probleme in omejitve. Članek raziskuje te omejitve in njihove priložnosti kot prispevek k ustvarjanju teoretičnega okvira za alternativno reševanje sporov v upravnem pravu. Članek omogoča pregled te aktualne teme v mednarodnem kontekstu.
Keywords: alternative dispute resolution; alternativno reševanje sporov; Belgija; Belgium; legal problems; pravni problemi; procedural administrative law; procesno pravo; upravno pravo