The diameter of products of finite simple groups - Dona, Daniele (Ars mathematica contemporanea, 2022)
Delno sledeč predlogu Pyberja, dokažemo, da je premer produkta neabelskih enostavnih končnih grup linearno omejen z maksimalnim premerom njegovih faktorjev. Zaradi popolnosti vključujemo primer abelskih faktorjev in podamo eksplicitne vrednosti konstant, ki nastopajo v vseh mejah.
Keywords: complete signed graph; diameter; enostavne končne grupe; finite simple groups; premer