Kodeks vedenja pri nabavi in dobavi knjižničnega gradiva - Piano, Jože (Knjižnica, 1996)
Prispevek prinaša prevod Kodeksa vedenja v nabavi knjižničnega gradiva in ugotavlja, da bi takšen odnos, kot ga zahteva Kodeks, koristil tudi slovenskim knjižničarjem in njihovim dobaviteljem gradiva.
Keywords: bibliotekarji; poklicna etika; nabava gradiva; profesionalizacija