Shranjevanje toplote z geosondami in testi za ugotavljanje toplotnih lastnosti zemlje - primer uporabe v Turčiji ter stanje v Sloveniji - Stritih, Uroš (Strojniški vestnik, 2004)
V prispevku je predstavljena metoda sezonskega shranjevanja toplote z geosondami ter test toplotne odzivnosti, ki se uporablja za določanje parametrov tal. Predstavljene so analizne metode za dejanski izračun toplotne prevodnosti tal ter določevanje njene negotovosti. V nadaljevanju so predstavljene meritve, ki so jih opravili med raziskavami tal v Turčiji, ter stanje na področju sezonskega shranjevanja toplotne energije v Sloveniji.
Keywords: hranjenje toplote; hranjenje podzemno; geosonde; prevodnost toplotna; shranjevanje toplote