Ekonomika na primeru gradnje javno-zasebnega doma upokojencev: investicijski elaborat - Džajić Uršič, Erika (knjige, 2022)
Delo služi kot primer priprave poslovnega načrta in je dober uvod v ekonomiko organizacije. Dotaknemo se tudi javno-zasebnega partnerstva z osnovno dejavnostjo izvajanja institucionalnega varstva za starejše ter načela sodelovanja javno-zasebnega sektorja pri gradnji Doma upokojencev. Za začetek je definirano tržišče, ponudbe in povpraševanje za odjemalce Doma upokojencev, pri čemer za odjemalce štejemo osebe, starejše od 65 let. Na kratko je analizirana obstoječa statistika podatkov starejših ljudi nad 65. letom starosti v Sloveniji in podrobneje na lokalni ravni Upravne enote Nova Gorica. Delo je osredotočeno na ekonomiko poslovanja primera doma starejših občanov, v katero so vključeni fiksne in variabilne stroške ter ocena denarnih tokov predvidenega Doma upokojencev. S finančnim načrtom, v katerem je zajet vir financiranja investicije, so zajeti vsi predvideni stroški in prihodki iz poslovanja ter s tem ekonomsko upravičen projekt. Kot je razvidno iz rezultatov in izračunov se gradnja Doma upokojencev izplača, je učinkovita in uspešna. Delo služi kot primer dobre prakse in kot vaja za področje ekonomike. Vse številčne vrednosti se sklicujeo na avtorko delo iz leta 2011 in služijo v tem delu le kot pomoč pri učenju na področju ekonomike.