Micro CDS/ISIS (Knjižnica, 1992)
Članek v začetku prinaša opis nastanka in razvoja programa Micro CDS/ISIS, ki je zadnji član širše družine programov ISIS. V nadaljevanju so podani opisi osmih osnovnih modulov ter nakazane nekatere posebnosti pri delu s programom. Zadnji del prinaša tako opis možnosti kot problemov pri tvorjenju kompatibilnih podatkovnih struktur z nacionalnim standardom COMARC v sistemu vzajemnega kataloga COBIB. Članek zaključuje pregled večjih baz podatkov, ki so zgrajene z Micro CDS/ISIS
Keywords: computer science; računalništvo; knjižnice; podatkovne baze