Begunci in odmevi - Luthar, Breda (Dve domovini, 2017)
Avtorica v članku obravnava "begunsko problematiko" v oddaji Odmevi na slovenski javni televiziji. Zanima jo, kako konvencionalna naturalizirana pravila novinarske prakse in uprizarjanje nevtralizma kot sestavnega dela profesionalne samopredstave političnega novinarstva določajo obravnavo teme. V tem kontekstu analizira izbor "zunanjih" ali "prisvojenih" glasov v studijskih intervjujih v Odmevih ter diskurzivno umeščanje intervjuvancev v narativ oddaje. Ugotavlja, da a) selekcija in b) diskurzivna obravnava gostov v studijskih intervjujih v Odmevih povzročata oz. omogočata zožanje razprave o "begunski problematiki" na polje legitimnih nasprotij, torej na tiste poglede, ki jih zastopa strankarska politika. S selekcijo in z obravnavo zunanjih glasov (gostov v studiu) se ustvarja t. i. mnenjski ali diskurzivni tunel, zaradi katerega prihaja do popolne simbolne marginalizacije vseh pogledov zunaj parlamentarnega mainstreama in njegovih interesov ter do obravnave "begunske problematike" kot sosledja pripetljajev.
Keywords: Analiza diskurza; Begunci; Discourse analysis; Interviews; Intervjuji; Refugees; Television broadcasting of news; Televizijske informativne oddaje