Demographic movements in Slovene emigration to Argentina - Horvat, Avgust (Dve domovini, 1996)
Velik del slovenskih povojnih političnih beguncev je iz taborišč v Avstriji in Italiji odšel v Argentino, ki je bila po sprejemanju priseljencev najmanj selektivna. Hitro so se oblikovale organizirana izseljenska skupnost in slovenske družine. Z leti pa je čedalje več mešanih zakonov, rodnost znotraj skupnosti upada, povečuje pa se smrtnost. Zanimanje za delo v slovenski skupnosti je čedalje manjše, zato je prihodnost negotova.
Keywords: demografski razvoj; mortaliteta; nataliteta; Slovenci; Slovenes; slovenski izseljenci