V tvoji koži - Moyes, Jojo (knjige, 2024)
Novi roman pisateljice Jojo Moyes je grenko sladka pripoved o dveh ženskah, ki si ne bi mogli biti bolj različni, a se druga od druge marsičesa naučita. Samantha je vsega sita. Mož je ostal brez službe in je po očetovi smrti depresiven, s hčerjo ne najde več skupnega jezika, v službi jo šef šikanira. Kot da to še ni dovolj, s plavanja v natikačih odhiti na pomemben sestanek in šele tik pred njim opazi, da je odnesla napačno športno torbo. V njej namesto trpežnih čevljev najde vrtoglavo visoke salonarje. Nisha je besna. Na plavanju ji je nekdo ukradel drage čevlje. Razdražena se vrne v razkošni hotelski apartma, ki je njen londonski dom, a je možev varnostnik ne spusti naprej. Mož ji je preklical tudi vse kartice in Nisha dojame, da jo je zamenjal za mlajši model. Zdaj mora samo najti salonarje, ki bodo njeno pogajalsko izhodišče za mastno preživnino. Vendar ne gre vse po načrtih. Britanska pisateljica med svoje največje uspešnice šteje roman Ob tebi, s katerim je ganila bralke po vsem svetu. Knjiga je navdihnila tudi film, uspeh pa je pisateljico spodbudil, da je nadaljevanje prigod Louise Clark popisala še v romanih Brez tebe in Samo jaz. V slovenščino imamo prevedene še njene romane Skupaj, Zadnje ljubezensko pismo, Dekle, ki si ga zapustil in Prodajalnica sanj. Jojo Moyes (1969) je avtorica več priljubljenih ljubezenskih knjig, pred tem pa je deset let pisala za časopis. Njene knjige so bile prevedene v 28 jezikov in je ena redkih pisateljic, ki je dvakrat prejela nagrado Združenja pisateljev romantičnih romanov (Romantic Novelists' Association).