Learning environment variables and the efficacy of student learning in secondary school in Abak local government, Akwa Ibom State - Sakirudeen, Abisola Oladeni (Revija za elementarno izobraževanje, 2020)
Za usmerjanje raziskave smo oblikovali štiri ničelne hipoteze. Iz vsake od 6 šol smo s tehniko enostavnega naključnega vzorčenja izbrali po 34 respondentov in tako iz populacije 1518 učencev pridobili vzorec z 204 učenci. Za pridobitev odziva od respondentov je bil uporabljen instrument imenovan LEVSLEQ. Zanesljivost raziskovalnega instrumenta je dala koeficient 0,82. Podatke smo analizirali z uporabo t-testa za odvisne vzorce in preizkusili na ravni značilnosti v višini 0,05. Ugotovitve so pokazale, da okoljske spremenljivke vplivajo na učno učinkovitost učencev.
Keywords: environment; learning; learning effectiveness; okolje; spremenljivke; students; učenci; učenje; učna učinkovitost; variables