O "Spisovniku za Slovence" Matije Majarja - Hafner, Stanislav (Traditiones (Ljubljana), 1999)
S svojim Spisovnikom (1850) je Matija Majar-Ziljski kot poznavalec slovenskega ustnega literarnega izročila obogatil s prevzemanjem njegovih stalnih kratkih besednih zvez slovensko jezikovno didaktiko in pripovednost knjižne tradicije slovenske romantike
Keywords: Majar, Matija, 1809-1892; slovstvena folklora; ethnology; etnologija