Problem razvrstitve tveganja skladnosti v shemo bančnih tveganj - Kobal, Ivan (Naše gospodarstvo, 2009)
Nekateri avtorji trdijo, da je tveganje skladnosti le specifično operativno tveganje. Drugi opredeljujejo tveganje, ki ni neposredno povezano z operativnim tveganjem. Članek temelji na aktualnih predpisih. V njem preučujemo pravno tveganje, ki ga bančna regulativa šteje k operativnemu tveganju. Ugotavljamo, ali lahko tveganja skladnosti obravnavamo in upravljamokot del operativnega tveganja.
Keywords: banke; bančništvo; bančno poslovanje; tveganje