Saxifraga moschata Wulfen v SLoveniji - Praprotnik, Nada (Scopolia, 1982)
Na ozemlju Slovenije uspevajo tri podvrste vrste Saxifraga moschata WULFEN: S.moschata WULF. subsp. Moschata, S. moschata WULF. subsp. Atropurpurea (STERNB.) N. PRAPROTNIK in S. moschata WULF. subsp. Carniolica (HUTER) T. WRABER. Pri vseh treh podvrstah so podani morfološki znaki, rastišča ter nahajališča z arealnimi kartami.
Keywords: botanika; botany; Rhododendron-Park Bremen; vegetacija; vegetation; Slovenia; Slovenija