Hidrološke raziskave ARSO na območju Bohinja - Bat, Marjan (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2007)
Na sektorju za hidrologijo Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO) na območju Bohinja izvajamo opazovanja na Savici v Ukancu, na Mostnici v Stari Fužini, na Savi Bohinjki pri Svetem Janezu, na Bistrici v Bohinjski Bistrici ter na Bohinjskem jezeru pri Svetem Duhu. Podatke meritev preverjamo in usklajujemo z meteorološkimi pri vodni bilanci. V podporo našim rednim meritvam izvajamo tudi sledilne poskuse. Dva, ki smo ju izvedli na območju Bohinja, sta skupaj z rezultati bilance potrdila, da vodozbirnih zaledij tukajšnjih v.p. ne moremo obravnavati ločeno.
Keywords: Bohinj; površinske vode; vodotoki; hidrologija; vodna bilanca