Zbornik 33. strokovnega in znanstvenega posveta športnih pedagogov Slovenije - Dobovičnik, Luka (knjige, 2021)
V Zborniku 33. posveta športnih pedagogov Slovenije so objavljeni strokovni in znanstveni članki. V prvem uvodnem članku so predstavljene različne oblike spletne vadbe za otroke in mladostnike v času izrednih razmer, medtem ko so v drugem predstavljene možnosti zasledovanja in uresničevanja manj pogostih ciljev učnega načrta pri poučevanju športne vzgoje na daljavo. Sledijo članki v katerih so predstavljeni primeri dobre prakse v času epidemije COVID-19: uporaba osebega športega dnevnika, izvedba športih dni, razvoj gibalnih sposobnosti, medpredmetno povezovanje, spodbujanje in pridobivanje raznovrstnih dokazov s pomočjo različnih aplikacij pri poučevanju in ocenjevanju športne vzgoje na daljavo ter poučevanje odbojkarskih in plesnih vsebin ob vrnitvi otrok v šolo. V zborniku je objavljenih pet člankov s področja poučevanja športne vzgoje otrok s posebnimi potrebami. V zadnjem delu zbornika pa so objavljeni članki, ki obravnavajo transformativni pedagoški pristop, izvajanje plezalnih in namiznoteniških vsebin, izvedbo plavalnih šol, učenje ergonomskih pristopov v zdravstveni negi pri športni vzgoji, sodelovanje občine in šole ter medpredmetni in večdisciplinski športni dan.
Keywords: gibalna vzgoja; izobraževanje na daljavo; otroci s posebnimi potrebami; Posvetovanja; šport; Športna vzgoja; športni pedagogi; učitelji