Gospodarske stvari. Kako krino varovati. Vsak gospodar želi a krmo, kolikor mogooe, dolgo izbajati, veadar pa tudi tako krmiti živino, da bi od nje dobiček imel. Kdor ne zaa amao krmiti, ima na tak ua^-ia pri živinoreji vsako leto le zgabo. kjer bi lehko do biček iinel. Ova zgaba ima razae u/.roke, izmcd katerib takaj te-le navajamo. Največa zguba je to, ako se splob slaba živina redi. !'ogosto seveda ae slaba živina obilnejše krmi ravno iz te^a nameaa, da bi ae popravila Ali kolikorkrat se mora gospodar propričati, da ae je živina le malo popravila, ia da je krma le potroaena. Slaba živiaa ae obrana podaae ji klajevtak prid, kakor dobra. Slabo živinče doaeže n. pr. še le v 3. letu toliko težo, kakor dobro že v 2. lota. Kdor slabo živiuo kraii, dela ravao tako. kakor ko bi krmo pod tržno cono prodajal; toga pa vcadar aihiie ne bo rad storil. Skrbeti je torej za dobra plemeua. Drugi uzrok zgabe je, ako se živina po zimi le piolo krmi, eamo toliko, da se preživi. Če ti živiaa apomladi ni tako rejeaa, kakor je bila oktobra, takrat ai zimsko krmo toliko, kakor potratil. Kak dobiček iraaš od nje ! Misli ai piirni stroj. kakoršne imajo v tovarnah, ali kakoršae vidiš aa železnicah. Če bi se pod kotlom paraega stroja le samo toliko kurilo, da bi se voda v kotla zagrela, toliko pa ne, da bi hlapela in s svojim sopabom parai stroj gonila, je gotovo vsa kurjava zastoaj. Kadar voda že vreje, ai ji več veliko treba prikuriti, da preide v sopah; ia ravao to daje korist. Ako sopaha ni, ao drva zapravljena in premog. Tako je tadi s klajo, ako se je samo toliko poklada, da se živinče preredi. Tretji uzrok, da ae maogo klaje potrati, je to, da nima po zimi živina doati toplih hlevov. Od živiae, katera zmrznje, ne pričakaj koristi. Pri živini, katero zebe, alaži vsa povžita braaa le v to, da aadomeši-aje ovo toploto, katera živali iz trapla izpahti; meao, maat, loj ali mleko pa se ne more zarejati. A žival, ki je na toplem, in kateri ni treba hrane potrošati za ogrevanje, se zamore pri eaaki krmi prav dobro rediti. Kadar kahaš zunaj na mrazu ti je treba veliko več drv. da bo voda zavrela, kakor na toplem ognjiščn. Taka je tadi a krmIjeajem zmrzujoče živine. Da krma ne doaeže zaželenega aapeha, je azrok tadi to, ker se premalo ozira na razlicnoat krme ia različnost živiae. Nekatera klaja ima namreč v aebi več takib tvaria. iz katerih postaja meso, druga vec takih, iz katerih nastaja maat itd. Zato se mora hraaa v pravih razmerah polagati. Tako ima n. pr. alama ali aeno malo takih tvarin, iz katerih naataja mast, ia če bi krava celo zimo le tako krmo imela, ia bodi si še v toliki meri, ae bo dobro rejena. Lehko si pojasniš to, ako misliš na malto (mord). Malta mora biti soatavljeaa iz peska, apna in vode. Vsakega pa mora biti v pravi razmeri. Tako je treba tadi pri krmljenju gledati na te razmere. Tako bi bilo n. pr. zlo krivo, ee bi ae mladim živalim, ki še rastejo le tarščica dajala. To bi bilo splob pri vaaki živali zlo krivo. Drugačno hrano zahteva žrebe, kateremu se morajo mišice razvijati in krepčati, in drugačno tudi svinja, katera se ima pitati. Tako bi se dalo ae več azrokov navesti, pa aamo na to naj ae opozorimo, da se lehko tudi z napravo priličnih jasli maogo krme prihrani, katero bi drugače živiaa poteptala, ali oaesnažila. ,,P. Ldwt." Sejmovi. Dae 12. avg. v Veržeju. Dne 14. avgasta na Ptujaki gori. Dae 16. avgasta pri av. Trojici v alov. gor. v Lembahu. v Sevnici, pri sv. Lovrencu na kor. žel., na Pobrežja pri Ptuju, v Jareaini, v Vuzenici in Rogacu. Dae 17. avgasta v Jareaiai. Dne 18. avgusta v Slov. Gradcu. Dae 19. avgaata pri Mariji Devici v paščavi.