Glasbeno-gledališka režija na Slovenskem - Koter, Darja (Muzikološki zbornik, 2010)
Prispevek obravnava razvoj glasbeno-gledališke režije v slovenskem gledališču v času delovanja Dramatičnega društva in Deželnega gledališča do leta 1914. Avtorica skuša odgovoriti na vprašanja, kdo so bili posamezni akterji, ki so zaznamovali razvoj glasbeno-scenskih uprizoritev, katere gledališke šole so zastopali, kakšni sta bili njihova poklicna naravnanost in narodna pripadnost,ter ugotavlja interakcijo med gledališkim in glasbenogledališkim uprizarjanjem.
Keywords: 1834-1907; 1858-1919; 1861-1926; 1883-1970; 1941-1902; Boršnik, Igancij; Bučar, Fran; Dramatično društvo; Gecelj, Josip; gledališče; Nolli, Josip; Nučič, Hinko; opera; Povhe, Josip; režija; theater