Pesmi - Dolinar, Jurij (Rokopisna zapuščina Karla Štreklja, 1840)
Dolinar (Dolliner), Jurij. Njegovo pesmarico, pisano okoli leta 1840, je Štreklju izročil Ivan Prijatelj. V ŠZ je ohranjenih 10 ljudskih pesmi z Dolenjskega (ŠZ IV. a, 27).