Pridružimo se aktivnim in uživajmo v zdravju! - Bandalo, Urška (knjige, 2021)
Ministrstvo za zdravje je uspešno izvedlo javni razpis "Nadgradnja in razvoj preventivnih programov ter njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalnih skupnostih", za katerega je izbralo krajše ime Krepitev zdravja za vse. Leta 2018 je bilo tako izbranih 25 zdravstvenih domov (ZD) iz vse Slovenije (16 ZD iz vzhodne in 9 ZD iz zahodne kohezijske regije), v katerih se izvajajo projektne aktivnosti, in sicer v obdobju od marca 2018 do konca decembra 2019. Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Strokovno podporo in usmerjanje pri izvajanju projektnih aktivnosti v ZD ter vsebinsko spremljanje projekta Krepitev zdravja za vse izvajata Ministrstvo za zdravje in Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) v okviru podpornega projekta "Model skupnostnega pristopa za krepitev zdravja in zmanjševanje neenakosti v zdravju v lokalnih skupnostih" (z akronimom MoST). S projektoma Krepitev zdravja za vse in MoST je povezan tudi projekt Informacijska podpora integrirane preventive v zdravstvenih domovih, katerega osnovni namen je informacijsko podpreti delo centrov za krepitev zdravja.
Keywords: Centri za krepitev zdravja; elektronske knjige; preventivni programi; primarno zdravstveno varstvo; Projekti; Promocija zdravja; zdravstveni domovi