Evidentiranje medicinsko-tehničnih pripomočkov na kartici zdravstvenega zavarovanja - Bolka, Anka (Informatica Medica Slovenica, 2002)
Kartica zdravstvenega zavarovanja je že več kot eno leto dodobra uveljavljen in sprejet dokument. Zavod za zdravstveno zavarovanje nadaljuje s širitvijo sistema, tokrat s povečanjem nabora podatkov na kartici. V prispevku je opisa namen in načrt projekta, katerega rezultat bodo zapis podatka o prejetih medicinsko-tehničnih pripomočkih na kartici ter dopolnitve sedanjega postopka predpisovanja in izdaje pripomočkov. S to novostjo bo zdravniku dostopen podatek o pripomočkih, ki jih je pacient že prejel.
Keywords: baze podatkov; Bolnik, identifikacijski sistemi; informacijski sistemi; Insurance, Health; Patient Identification Systems; Prescriptions, Non-Drug; Recepti, sanitetni pripomočki; Zavarovanje zdravstveno; zdravstvena kartica; zdravstveno zavarovanje; zdravstvo