Botanični in naravovarstveni pomen travnikov združbe Danthonio-Scorzoneretum villosae Ht. & H-ić (56)58 nad Rakitovcem v Čičariji (jugozahodna Slovenija) - Kaligarič, Mitja (Annales. Series historia naturalis, 1997)
Predstavljeni so popisi združbe Danthonio-Scorzoneretum villosae Ht. & H-ić (56)58 iz tradicionalno košenih travnikov v montanskem pasu nad Rakitovcem. Ugotovljeno je, da ti sestoji oblikujejo samostojno subasociacijo, ki pomeni jedro in najbogatejše sestoje v okviru asociacije, hkrati pa prehod med kraško in istrsko-kvarnersko raso te asociacije. Predstavljene so tudi floristične posebnosti območja in naravovarstveni problemi
Keywords: Čičarija; Ćićarija; flora; Rakitovec; rastlinstvo; travniki; vegetacija