Ocenjevanje števila in velikosti gospodinjstev - Jakoš, Aleksander (Urbani izziv, 1995)
Članek predstavlja metodologijo izračuna bodočega števila in velikosti gospodinjstev iz starostno spolne sestave prebivalstva. Predvsem zaradi znižanja povprečne velikosti gospodinjstev in tudi ostalih vzrokov število gospodinjstev narašča hitreje kot število prebivalcev. Predstavljen je tudi matematični model izračuna.
Keywords: demografska statistika; demografska struktura; gospodinjstva; metodologija; Slovenija