Model tekstualnega nadzora - Packard, Stephan (Primerjalna književnost, 2008)
Predstavljena je temeljna teorija tekstualnega nadzora, ki zariše komunikativni model, v katerem se kot spor v jedru vsakršnega cenzuriranja izkaže neko protislovje reprezentacije. Obravnavana so tudi nekatera posebna razmerja med literaturo in tekstualnim nadzorom.
Keywords: literatura in cenzura; komunikacija; komunikacijski modeli; tekstna analiza