The properties of the material gadolinium and the working agent used in the installation of magnetic refrigeration devices - Botoc, Dorin (JET on-line, 2020)
V prihodnosti bo potrebno še veliko storiti, da bi bolje razumeli magnetne materiale in da bi povečali njihove magnetokalorične lastnosti in zmogljivosti. Še posebej je zanimiv gadolinij. S pomočjo nadaljnjih preizkušanj v povezavi s teorijo bi lahko razvili učinkovite magnetne hladilne naprave na osnovi magnetokaloričnih vplivov magnetnih materialov.
Keywords: gadolinij; Gadolinium; heat transfer; magnetic field; magnetno polje; magneto-calorific; prenos toplote