Politicising documentary photography - Kuo, Li-Hsin (Javnost (Ljubljana), 2007)
Članek obravnava socialno dokumentarno fotografijo na Tajvanu v drugi polovici osemdesetih let prejšnjega stoletja in kritično ocenjuje časopis Ren Jian s študijo o fotografijah Guan Xiao-ronga o dostojanstvu in ponižanju. Fotografije so primer dokumentarnega dela na socialno-političnem področju med avtohtono tajvansko etnično skupino. Članek predstavlja Guana kot dokumentarnega fotografa in aktivista, kar je iz njegovih fotografij napravilo nevsakdanji humanistični prispevek s politično razsežnostjo.
Keywords: Tajvan; politične razmere; družbene razmere; časniki; dokumentarna fotografija; fotografi; List of photographers