The eastern Palearctic species of Agnetina (Plecoptera: Perlidae) - Sivec, Ignac (Scopolia, 2005)
Vzhodno palearktične vrste rodu Agnetina (Plecoptera: Perlidae). -Sedem vrst rodu Agnetina iz vzhodnega palearktika je ponovno opisanih na osnovi študije tipskega in recentno nabranega materiala. Opis vrst dopolnjujejo ilustracije genitalij samcev in samic, vzorec na glavi in pronotumu taho pri odraslih kot pri ličinkah kot tudi mikroskopski posnetki jajc in proventricula pri ličinkah. Perla cadaverosa McLachlan in P. immersa McLachlan sta prestavljeni v rod Agnetina, lektotip samice je opisan za vrsto A. cocandica (McLachlan), A. du bia Zwick je postavljena kot sinonim vrste A. pedata (Koponen). Generirani so preliminarni ključi za določanje odraslih osebkov in ličink posameznih vrst.
Keywords: insekti; Plecoptera; Perlidae; Agnetina; zoogeografija