"Working with peta." Some lessons from a large digitization project - Popovici, Bogdan-Florin (Atlanti, 2023)
Namen: Prispevek želi predstaviti nekaj izkušenj, pridobljenih pri velikem projektu digitalizacije, z namenom nadaljnje predstavitve slušateljem Jesenske šole IIAS.Pristop: predstavitev je narejena korak za korakom, in sledi projektu digitalizacije.Rezultati: Prispevek poudarja ključne točke in odločitve, ki jih je treba sprejeti, ter njihov vpliv na rezultate projekta.Sklepi: velikost projekta lahko projektu digitalizacije doda nove ravni komple-ksnosti. Vpliv neke odločitve je večji, zato je treba projekt izvesti z dobrim načrto-vanjem in upoštevanjem zamud in nepredvidenih težav, ki se lahko pojavijo.
Keywords: archivi digitali; archivi nazionali di Romania; digital archives; digitalizacija; digitalizzazione; digitalni arhivi; digitisation; nacionalni arhiv Romunije; national archives Romania; rescue; salvataggio