Ptilocephala muscella (Denis & Schiffermüller, 1775) prvič najdena v Sloveniji (Lepidoptera: Psychidae) - Predovnik, Željko (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2009)
Spisek slovenskih vrečkarjev je tokrat daljši še za eno vrsto. V prispevku obravnavamo najdbo vrste Ptilocephala muscella (Psychidae), ki je bila opaženav Križevcih, v krajinskem parku Goričko (SV Slovenija). Najdba ne preseneča, saj je P. muscella prisotna v vseh sosednjih deželah z izjemo Hrvaške.
Keywords: entomologija; metulji; najdbe; Slovenia; Slovenija