Sodobne zasteklitve - Orel, Boris (Vakuumist, 1996)
V članku opisujemo toplotno prevodnostne in optične lastnosti oken. Novost so elektrokromna in gasokromna okna, ki imajo zaradi spremenljivih optičnih lastnosti, večjo učinkovitost v različnih klimatskih razmerah.
Keywords: sol-gel postopki; zasteklitev; okna; izolacija; toplotna prevodnost; elektrokromizem